logo-mini

Umetnici koje zastupamo

Elektricni orgazam

ELEKTRIČNI ORGAZAM

Električni orgazam je muzička grupa iz Beograda. Bend je osnovan januara 1980. godine, nakon koncerta grupe Leb i sol, u kafani „Mornar“. Grupu osnivaju Srđan Gojković Gile, Ljubomir Jovanović Jovec (dotadašnji bubnjar i gitarista grupe Hipnotisano pile) i orguljaš Ljubomir Đukić. Početkom 1981. sa beogradskim grupama Idoli i Šarlo akrobata snimili su zajednički album Paket aranžman na kojem su bili zastupljeni sa pesmama „Krokodili dolaze“, „Zlatni papagaj“ i „Vi“. Smatra se jednim od najboljih i najznačajnijih albuma tadašnje YU rok scene čime je započeo novi talas. Električni orgazam je u više od 30 godina karijere izdao 12 studijskih, 7 živih i 3 kompilacijska albuma.

Texas Flood

TEXAS FLOOD

Jedan od najaktivnijih i najboljih srpskih blues bendova, Texas Flood, osnovao je 2004. godine jedan od naših najboljih bluz gitarista Nenad Mr Swagger Zlatanović. Texas Flood svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Rej Vona, Džimija Hendriksa i grupe Led Cepelin. Posle mnogih promena u sastavu benda, od 2008. godine nastupaju kao power trio, sa ritam sekcijom koju čine živa bubnjarska legenda – Vlada Golubović (ex-Bajaga i Instruktori / Riblja čorba / Suncokreti) i basista Ivan Čukić. Prvi album, pod nazivom „Grinnin’ In Your Face“, objavili su 2009. godine, a na ovom muzičkom zapisu su gostovali Raphael Wressnig (Hammond B3), Billy Gibson (pobednik Blues Music Award 2009) i Little G Weevil (gitara i vokal – pobednik International Blues Challenge 2013).

Kiki Lesendric & Piloti

KIKI LESENDRIĆ & PILOTI

Piloti su rock sastav iz Beograda. Osnovani su 1981. godine kao deo jugoslovenske scene novog talasa, ali ipak sastav se kasnije muzički okreće ka pop-rocku i postaju jedan od najpoznatijih pop-rock sastava 1980-ih i ranih 1990-ih godina na područjima bivše Jugoslavije. Do raspada sastava dolazi 1997., da bi do ponovnog ujedinjenja došlo 2009. pod nazivom Kiki Lesendrić & Piloti.

Blues Company

BLUES COMPANY

Najdugovečniji bluz bend iz Nemačke „Blues Company“, koje predvodi gitarista, pevač i kompozitor našeg porekla Todor Todorović.

Jimmy Roggers

JIMMY ROGGERS

Džimi Roggers – ime koje stoji iza 25 godina ekstra finog bluza. Sa svojim asortimanom kao pevač, tekstopisac i gitarista, on inspiriše svoju međunarodnu publiku. Autentičan – briljantne muzičke reakcije na inteligentne tekstove pune poezije, on peva o izgubljenim ljubavima, slobodi, strmim liticama života  ili jednostavno trenucima koje čine život vrednim življenja. Njegova muzika vas poziva da zatvorite oči, opustite se i potonete u melodijama.

Galen Weston

GALEN WESTON

Kada je Galen dobio svoju prvu gitaru sa 11 godina, on je bio zanesen ovim instrumentom i velikanima koje je slušao. Bez televizije kod kuće, on je odrastao vežbajući do 10 sati dnevno u ispunjavanju svoje opsesije ogromnim mogućnostima zvuka električnih gitara. Galen brzo skočio na priliku da se priključi svom prvom bendu u 14 godina, nastupajući po dvorištima u svom rodnom gradu, Freeland, Ontario (stanovništvo: 500). Ovo je bio samo početak Galenove potere za priznanjem da je zaista jedan od gitarskih velikana, poput njegovih idola: Mike Sterna, Pat Methenia i Steve Vaia.